Chinese Horoscopen

In hoeverre verschilt de Chinese kijkwijze

De Chinese kalender is gebaseerd op de maan en niet zoals die van ons, op de zon. Een Chinese maand heeft 29 – 30 dagen en een dag is verdeeld in 12 uur.
De Chinese kalender speelt een belangrijke rol in de Chinese astrologie. Ieder jaar staat voor een nieuw dierenteken en iedere 5 jaar voor een bepaald element. 2020 is het jaar van de Witte Metalen Rat.

De Chinese legende van de dieren…

De Chinese dieren zijn ontstaan doordat Boeddha alle dieren voor een feest uitnodigde. Tijdens het feest werd er een race gehouden tussen de dieren waarbij ieder jaar vernoemd zou worden naar deze dieren.
De rat vertelde de kat dat het feest een dag later zou zijn en reed zelf mee op de rug van de os waardoor hij als eerste aankwam.
De kat eindigde hierdoor op de dertiende plaats en was te laat om een jaar naar zich genoemd te krijgen. Daarom achtervolgt hij tot op de dag van vandaag nog steeds de rat om wraak te nemen voor diens bedrog.

Daghoroscoop

De Chinese levenshoroscoop kijkt verder dan alleen jouw Chinese dierenteken. Er wordt gekeken naar je geboortedag, maand en jaar en de overige invloeden die in de Chinese astrologie een rol spelen.

In jouw Chinese levenshoroscoop lees je hoe dit zich zal manifesteren op het gebied van relaties, liefde, geluk, geld, beroep en gezondheid. Deze daghoroscoop is dus anders qua opzet dan de westere daghoroscoop en heeft tevens een enorme vraag.

Jaarhoroscoop

De chinese jaarhoroscoop is tevens anders qua opzet dan de westerse, het chinese jaar loopt (elk jaar) anders maar het is wel een product met een grote doelgroep en bereik. Onderwerpen zijn op zich vast maar kunnen in overleg aangepast worden.

Overige

Naast bovenstaande producten hebben wij bijvoorbeeld ook leuke producten die een interessante aanvulling kunnen zijn binnen een bepaald medium en/of thema. Hierbij kan onder andere gedacht worden aan Fortune Cookies en/of karakaterhorscoop.