Westerse Horoscoop

Wat is een horoscooptekening ?

Een horoscoop is het astrologische antwoord op de vraag die door de astroloog wordt onderzocht. Een horoscoop komt tot stand door het interpreteren en analyseren van een horoscoop tekening. In de horoscoop tekening komt de analyse van de planeten standen naar voren. De horoscoop waar astrologen mee werken, is eigenlijk een soort “foto” van waar de planeten stonden op het moment dat we geboren werden. De horoscooptekening is een schematische weergave van die “foto”.

Het berekenen van jouw horoscoop

Bij het bepalen van de huidige horoscoop wordt die horoscopentekening vergeleken met de horoscooptekening van dit moment. Naast de planeten en tekens worden ook andere factoren bekeken zoals de huizen (een andere manier om de sterrenhemel op te delen; bepaalde standen van planeten in de tekens van de dierenriem en aspecten (de hoeken die planeten met elkaar maken). Al deze factoren bij elkaar geven aan binnen welke levensomstandigheden zo’n planeet zich waarschijnlijk het duidelijkst zal manifesteren.

Wat er in de horoscoop komt te staan, is afhankelijk van de vaardigheid en gave van de astroloog om een zo nauwkeurig mogelijke interpretatie van de symbolen te kunnen geven. Door het te concreet te willen vertalen, kan de symboliek soms verloren gaan. Voor het bepalen van jouw horoscoop analyseert de astroloog jouw horoscoop tekening en vertaalt de symbolen naar een helder, en in woorden begrijpelijk antwoord. Dit antwoord vind je in jouw horoscoop.