Tarot(esoterie)

Een tarot zegt veel over het verleden maar ook over het heden

Op zoek naar meer zelfkennis en inzicht in jouw leven?

Ieder mens bewandelt zijn unieke pad. De één doet dit door in het moment te leven, een ander doet dit minder bewust en ondervindt vanzelf wat het leven brengt. Hoe je jouw pad ook bewandelt, je zit vast wel eens met vragen. Het leren begrijpen van symbolen, beelden en ervaringen valt grotendeels onder het verzamelbegrip “Esoterie” en helpt je om zelf je antwoorden te vinden en daarmee je leven in eigen hand te nemen.

Estoterie staat voor het onzichtbare; dat wat niet direct met onze zintuigen valt waar te nemen. Het heeft te maken met de innerlijke kracht en bewustzijn. Dat wil zeggen: bewust zijn van wie je bent. Juist omdat esoterie het zielsniveau aanspreekt is het niet te begrijpen met ons normale bewustzijn en dagelijkse woordenschat. De kennis wordt gecommuniceerd in symbolen en mythelogische beelden.

Deze beelden krijg je bijvoorbeeld als je droomt en in de lijnen van je hand, vind je ook een bepaalde symboliek terug. Het meeste bekende voorbeeld van symbolisme is de Tarot.

Tarot

De keuzes die je maakt in het heden, bepalen je toekomst en verleden.’ Wat betekent dit voor jou op het gebied Algemeen, Gezondheid, Financien, Liefde?

Tarotkaarten zijn orakelkaarten. Je kunt ze raadplegen om meer over jezelf en de ervaringen in je leven te leren. De Tarot bestaat uit 78 kaarten met afbeeldingen die betrekking hebben op het dagelijkse “spirituele” leven.

Deze afbeeldingen bestaan uit symbolen die jou een boodschap brengen. Symbolen geven signalen aan ons onderbewustzijn. Bij het leggen van tarotkaarten wordt de interpretatie van deze symbolen aan je uitgelegd. Hierdoor word je aan het denken gezet om zelf de antwoorden te vinden.

Tarotkaarten zijn al jarenlang een zeer gewild iets dus neem contact met op voor meer informatie.

Dobbelsteenorakel

Het dobbelstenen orakel is één van de oudste orakels uit de geschiedenis van de mens. Al zo 2000 jaar voor Christus wist men dat dobbelstenen heel wat over de toekomst konden vertellen. Dobbelstenen werden zowel in Egyptische graven als in het Verre Oosten gevonden. De Oude Grieken en Romeinen, maar ook onze voorvaderen vertrouwden op de voorspelkracht van de dobbelstenen en vroegen de dobbelstenen hoe hun toekomst eruit zou zien.

Treed nu in de voetsporen van magiërs en zieners die al eeuwen met dobbelstenen de toekomst voorspellen.

Dromenlijn

Ieder mens droomt. Je doet het je leven lang, gedurende iedere slaap, zelfs meerdere malen per nacht.

Alleen herinner je jouw droom niet altijd. In zo’n geval overschrijdt je droom niet de grenzen van je bewustzijn. Maar soms word je wakker en herinner je alles nog precies. Af en toe vraag je, je af waar een dergelijk droom vandaan komt en of die misschien iets te betekenen heeft.

Voor de verklaring van dromen is het heel belangrijk om te weten dat je de verklaring nooit los kunt zien van jouw persoonlijke situatie. Ieder mens is anders en niet één droom is hetzelfde. De beelden die je in dromen ziet, behoren tot de taal van de mythologie. Het is daarom onmogelijk een algemeen geldende verklaring te geven voor alle symbolen en beelden die in dromen voorkomen.

Wel hebben wij een uitleg van de meest voorkomende onderwerpen. Deze uitleg is bedoeld als hulpmiddel bij de droom verklaring. Besteed aandacht aan elk detail van je droom en plaats het tegen de achtergrond van jouw persoonlijke situatie. Zo kan de droom in een heel ander daglicht komen te staan.

Is je nieuwsgierigheid gewekt? Wacht dan niet langer en ontdek de wereld van dromen en het onderbewuste! Neem contact met ons op voor meer informatie of kijk alvast naar deze pagina Dromenlijn uitgelegd. Hier krijg je een idee van de soort content die wij aan kunnen bieden.

Handlijn

Handlezen werd al duizenden jaren voor Christus beoefend en komt oorspronkelijk uit China en India. Zoals met veel levenswijzen is het eeuwen later naar het Westen gekomen. Met het handlezen wordt ervan uitgegaan dat je handen een verlengstuk van je hersenen zijn omdat een deel van de hersenen en de handen zich gelijktijdig ontwikkelen en uit hetzelfde basis celmateriaal bestaan.

In onze handen zijn lijnen gevormd. De manier waarop die lijnen zijn gevormd, is een sterk bepaald, en volledig persoonlijk patroon. Iedereen kan zijn eigen handen lezen en je kunt er veel van leren. Ze vertellen je iets over jezelf.
Aan de hand van vaste regels kun je leren begrijpen waar bepaalde lijnen en patronen op kunnen duiden. Neem contact met ons op voor meer informatie of kijk alvast naar deze pagina voor een voorbeeld : Handlijn uitgelegd

Runen Orakel

De runen zijn zo oud als de mens zich kan herinneren. De geschatte ouderdom loopt van 4.000 a 6.000 jaar voor Christus tot veel verder in de tijd terug. In Noord-Europa werden ze gebruikt bij de oogst, bepaalde runen werden dan op de hoeken van het land geplaatst ter bescherming van het gewas en als vruchtbaarheidssymbool.

Door de komst van het Christendom, die elke andere religie verbood, is het gebruik van runen langzaam in onbruik geraakt. Door de komst van orakels uit de hele wereld naar Europa zijn de runen als Europees orakel uit de nevelen der tijd gehaald.