Sterrenbeelden

Wat is een sterrenbeeld en wat zijn hier de kenmerken van ?

Veel mensen denken dat de astrologische dierentekens als Leeuw en Waterman hetzelfde zijn als “sterrenbeelden”. Letterlijk is een sterrenbeeld een verzameling sterren die ogenschijnlijk een figuur vormen als je ze door lijnen zou verbinden. Zo zijn “De grote beer” en “Het steelpannetje” ook sterrenbeelden.

De 12 astrologische tekens zijn de bekendste voorbeelden van sterrenbeelden. De tekens zijn de delen van de hemel waardoor de zon beweegt gedurende het jaar. Ieder teken neemt 1/12 van de hemel in beslag.

Planeten en het sterrenbeeld

Bij ieder sterrenbeeld hoort een bepaalde planeet. Deze planeet, die bij jouw sterrenbeeld hoort, kan in een van de 12 andere tekens staan. Voor het interpreteren van jouw horoscoop speelt het teken waarin jouw planeet staat een belangrijke rol.

Dit komt doordat ieder teken van de dierenriem een eigen energiepatroon laat zien. Wanneer een planeet in een bepaald teken staat, dan vertoont deze planeet ook de eigenschappen van dat specifieke teken.

Stel je bent bijvoorbeeld Ram, dan is jouw planeet Mars. Als Mars in het teken Stier staat, zal Mars je op een heel andere manier helpen om bepaalde zaken waar te maken dan wanneer Mars in Tweelingen staat.

Hieronder kan je enkele kenmerken en leuke wetenswaardigheden van de sterrenbeelden terug vinden.

Ram

Een aantal belangrijke karaktereigenschappen van de Ram: ze zijn zeer energiek, initiatiefvol en geïnspireerd. De Ram gelooft in directheid, duidelijkheid en eerlijkheid. De Ram doet dingen graag alleen vanwege het feit dat de Ram een hele uitgesproken mening heeft over hoe de zaken geregeld moeten worden. Lukt dit niet, dan verliest de Ram snel zijn geduld.

Bekende Rammen: Leonardo da Vinci, Boeddha, Vincent van Gogh, Diana Ross, Paul de Leeuw, Victoria Beckham, Kristen Stewart. Emma Watson, Reese Witherspoon, Quentin Tarantino.

Met als heerser de energieke en krachtige planeet Mars is een Ram vurig, buitensporig en dynamisch.

Partnervoorkeur: Tweelingen, Leeuw, Weegschaal


Stier

De stier vertegenwoordigt groei en ontwikkeling. De Stier is zorgzaam, regelend en bekommert zich om onderhoud. De Stier voelt zich thuis in de wereld van materie, het hebben van bezittingen, veiligheid en zekerheid zijn van vitaal belang in het Stierenbestaan. De Stier kan soms zeer koppig en confronterend zijn, maar omwille van de harmonie kan een Stier tegelijkertijd zeer flexibel zijn.

Bekende Stieren: William Shakespeare, Johan Cruyff, Jack Nicholson, Jessica Lange, Koning Willem Alexander, Adele, George Cloony, Channing Tatum, Al Pacino, Megan Fox, Dwayne Johnson, Mark Zuckerberg, Amber Heard, Emilia Clarke.

Met Venus als heerser zoekt de Stier naar harmonie en houdt zich bezig met het verfraaien van zijn/haar omgeving.

Partnervoorkeur: Weegschaal, Schorpioen, Steenbok


Tweelingen

Tweelingen staan voor snelheid, verstand en makkelijke communicatie. Levendigheid, afwisseling en veranderingen in ervaringen en omgeving zijn zeer belangrijk voor Tweelingen. Tweelingen kunnen zich snel aanpassen en plotseling van richting veranderen. Tweelingen worden te veel in beslag genomen door zichzelf, en persoonlijke vrijheid gaat voor hen boven alles.

Bekende Tweelingen: Anne Frank, Marilyn Monroe, Ivo Niehe, Paul McCartney, Miles Davis, Natalie Portman, Chris Evans, Nicole Kidman, Johnny Depp, Angelina Jolie, Heidi Klum, Kate Upton.

De overheersende planeet van Tweelingen is Mercurius, hierdoor houdt Tweelingen zich bezig met de verbinding tussen verstand en verbale expressie.

Partnervoorkeur: Maagd, Weegschaal, Boogschutter


Kreeft

Dromen vormt een integraal onderdeel van de wereld van Kreeft. Het Kreeftenpantser beschermt een gevoelig innerlijk tegen de buitenwereld. Kreeften zijn beschermend en geduldig, maar zeker niet passief. Als de Kreeft iets echt wilt, kan de Kreeft behoorlijk agressief zijn. Een sterke gevoelsband is voor een Kreeft van veel meer waarde dan redelijkheid of logica.

Bekende Kreeften: Julius Caesar, Meryl Streep, Nelson Mandela, Prinses Diana, Tom Hanks, Tom Cruise, Diana Kruger, Pamela Anderson, Evan Green, Vin Diesel, Selena Gomez, Sara Canning.

Kreeft wordt geregeerd door de Maan en daardoor geassocieerd met zeer persoonlijke emoties.

Partnervoorkeur: Vissen, Schorpioen, Waterman


Leeuw

De Leeuw heeft zijn/haar energie volledig onder controle en heeft de behoefte om zijn/haar stempel te drukken op de wereld. De moed van de Leeuw en zijn koninklijke houding dwingen respect af bij anderen. Leeuw is graag een leider en verwacht van anderen dat zij hem volgen. Warmte en gevoelens delen is echter minstens zo belangrijk voor dit teken. De Leeuw houdt van genieten en heeft behoefte aan bevrediging en harmonie.

Bekende Leeuwen: Napoleon, Robert de Niro, Bill Clinton, Mick Jagger, Vanessa, Mata Hari, Jennifer Lopez, Charlize Theron, Arnold Schwarzenegger, Mila Kunis, Chrs Hemsworth, Ben Affleck, Barack Obama.

Met de Zon als heerser staat de Leeuw voor sterke doelgerichte actie.

Partnervoorkeur: Schorpioen, Steenbok, andere Leeuwen


Maagd

Sterk morele principes geven Maagden een serieus imago, en lang niet alle vormen van humor spreken aan. Hun uiterst kritische instelling maakt dat Maagden bijzonder selectief te werk gaan in het leven. Maagden zijn nogal geheimzinnig en buitengewoon kieskeurig over wat ze wel en niet kwijt willen. Maagd is in de eerste plaats gericht op de toekomst in de vorm van plannen maken en naar een bepaald doel toewerken.

Bekende Maagden: Moeder Theresa, Agatha Christie, Sean Connery, Coco Chanel, Michael Jackson, Goethe, Beyonce Knowles, Adam Sandler, Pink, Jason Statham, Nicole Richie, Cameron Diaz, Amy Winehouse.

Overheersende planeet is Mercurius waardoor de Maagd analytisch, voorzichtig en ordelijk is.

Partnerkeuze: Tweelingen, Vissen, Stier


Weegschaal

Het Weegschaal-symbool, de balans, benadrukt de behoefte aan evenwicht in het leven. Het tegen elkaar afwegen van alle alternatieven kan heel ver gaan bij Weegschaal en resulteert vaak in een weloverwogen mening, maar soms ook in besluitenloosheid en onzekerheid. Weegschaal streeft naar rechtvaardigheid voor iedereen, maar kan soms te ver gaan in zijn/haar oordeel.

Bekende Weegschalen: Luciano Pavarotti, John Lennon, Prins Johan Friso, Frank Rijkaard, Marx, Sting, Kim Kardashian, Ryan Reynolds, Naomi Watts, Zac Efron, Will Smith, Kate Winslet, Amber Rose, Alice Silverstone.

De overheersing van de planeet Venus komt tot uitdrukking in sensualiteit, charme, gratie en gevoel voor humor.

Partnerkeuze: Waterman, Ram, Stier


Schorpioen

Als de Schorpioen daar behoefte aan heeft dat gaat hij/zij menselijk contact uit de weg, maar belangrijke zaken handelt hij/zij op doeltreffende wijze af. De Schorpioen is filosofisch, veranderlijk en vurig. Over het algemeen hebben Schorpioenen een instinctief begrip voor uiterst serieuze en tragische kanten van het leven. Mede daardoor staan ze wantrouwig tegenover wondermiddelen, verdacht optimisme, oppervlakkigheid of glamour.

Bekende Schorpioenen: Pablo Picasso, Whoopi Goldberg, Marco van Basten, Herman Brood, Anna Hathaway, Famke Janssen, Matthew McConaughey, Julia Roberts, Ryan Gosling, Scarlett Johansson, Ethan Hawke, Owen Wilson, Leonardo DiCaprio, Katy Perry, Emma Stone.

De overheersing van Mars zorgt voor dynamiek, directheid en soms betweterigheid.

Partnervoorkeur: Steenbok, Leeuw, Vissen


Boogschutter

De Boogschutter heeft een enorme vrijheidsdrang en is zeer leergierig. Soms is de Boogschutter niet altijd zorgvuldig en trekt zij/hij te vroeg conclusies. Zij/Hij heeft een zeer grote mate van energie, die zij/hij kwijt moet. Indien dit om enige reden niet lukt, kan de Boogschutter stil worden. De Boogschutter is verder positief, opgewekt en nieuwsgierig.

Bekende Boogschutters: Woody Allen, Frank Sinatra, Sir Winston Churchill, Jeroen Krabbé, Miley Cyrus, Katherine Heigl, Brad Pitt, Nicki Minaj, Katie Holmes, Jay-Z.

De Boogschutter heeft als heersende planeet de expansieve planeet Jupiter. Dit symboliseert de groeiende, filosofische instelling van de menselijke geest, expansiviteit, optimisme en het vermogen om het grote geheel te zien.

Partnervoorkeur: Tweelingen, Ram, Stier, Maagd.


Steenbok

De Steenbok is realistisch en praktisch. Zaken moeten nut hebben en kunnen leiden tot tastbare resultaten. De Steenbok is genegen hard te werken om haar/zijn ambities te bereiken.  De Steenbok neemt het leven serieus en heeft een niet doorgaans gevoel voor humor.

Bekende Steenbokken: Marlene Dietrich, Elisabeth Arden, Onassis, Denzel Washington, Kate Moss, Liam Hemsworth, Kate Middleton, Vanessa Paradis.

De Steenbok wordt overheerst door de lotsbepalende planeet Saturnus. Steenbok symboliseert de serieuze instelling van de volwassenheid, maar ook het besef  van hoe de geest zich verhoudt tot het universum.

Partnervoorkeur: Stier, Schorpioen, Leeuw


Waterman

De Waterman is een sterk individu. Zij/Hij staat open voor vernieuwing. Het is belangrijk voor de Waterman dat zij/hij zijn eigen keuzes kan maken en haar/zijn eigen weg kan kiezen. De Waterman is vrij van geest. In een groep zal de Waterman ernaar streven dat een ieder zijn deel krijgt zonder het eigenbelang uit het oog te verliezen.

Bekende Watermannen: Placido Domingo, Natasja Kinski, Oprah Winfrey, Prinses Beatrix, Shakira, Christain Bale, Alica Keys, Jennifer Aniston,  Ashton Kutcher, Cristiano Ronaldo, Justin Timberlake, Paris Hilton.

De heerser van de Waterman is Uranus. Grillig in zijn bewegingen en ijzersterk, zodat hij elke weerstand breekt.

Partnervoorkeur: Ram, Tweelingen, Weegschaal.


Vissen

Vissen zijn talentvol in het zich verplaatsen in anderen. Ze zijn graag behulpzaam. De keerzijde van dit talent is dat zij emoties van anderen kunnen overnemen. Eenzaamheid is de grootste vijand van de Vissen. Noodzaak voor de Vissen is de mensen vertrouwen voordat ze wat van zichzelf laten zien.

Bekende Vissen: Michael Gorbatsjov, Albert Einstein, Piet Mondriaan, Elisabeth Taylor, Jessica Biel, Daniel Craig, Bruce Willis, Drew Barrymore, Dakota Fanning, Adam Levine.

Vissen worden overheerst door de waterige planeet Neptunus. Neptunus is ook de planeet van de verfijning en de idealisering.

Partnervoorkeur: Waterman, Kreeft, Schorpioen.