Jaarhoroscoop 2023

Dit jaar hebben we weer een mooie jaarhoroscoop, gratis en voor niets voor onze trouwe bezoekers. Wij hebben de jaarhoroscoop per seizoen ingedeeld. Veel leesplezier.

ram 

Winter

Je voelt al vanaf begin december dat er een Grande Finale op stapel staat. Tegen eind januari lever je een enorme krachtprestatie. Zorg dat je goed bent voorbereid en dat je een zo compleet mogelijk inzicht hebt in de energiepatronen waar je in zit. Het is aan jou om het overzicht te bewaren en mensen bij te sturen. Na januari kun je het wat rustiger aandoen en op de automatische piloot draaien.
Topdag: 13 januari

 

Lente

Je fantasie werkt op volle toeren waardoor je beeldend vermogen toeneemt. Meditatie helpt je om een helder beeld te krijgen van de fase van je leven waar je in zit. Je hebt veel te maken met andere mensen, maar neemt toch een uitzonderingspositie in. Naarmate de lente vordert merk je dat je iets niet alleen af kunt. Laat je kwetsbaarheid zien en vraag om hulp. Een heel belangrijk aandachtspunt is beheersing. Doe alles stap voor stap en in overeenstemming met de tijdsgeest.
Topdag: 16 mei

Zomer

Jij zit vol met nieuwe ideeën en wil die ook meteen realiseren. Je tempo is erg hoog waardoor anderen je niet altijd bij kunnen houden. Ga jezelf niet frustreren met karweitjes waar je niet goed in bent, maar besteedt die uit. In de loop van de zomer ga je er financieel op vooruit. Door geld goed te beleggen in bv kunst creëer je een zeker onderpand. In je relatie gaat het prima. Rammen die single zijn komen een zeer erotische partner tegen.
Topdag: 7 juli

Herfst

De blaadjes vallen en daar word je wat melancholisch van. Tel daarbij op dat je een ontmoeting hebt met iemand die je heel lang niet meer hebt gezien en het verleden herleeft. Er ligt nog een los eindje waar je een streep onder moet zetten. Een blinde vlek die je hebt word je ineens erg helder. Schroom niet om bv aan je partner of een goede vriend(in) te vragen jou te spiegelen zodat je er meer grip op krijgt.
Topdag: 9 november

Stier

Winter

Jij komt in een hele nieuwe sociale kring terecht waar mensen er ideeën op nahouden die grensverleggend zijn voor jou. Je raakt geïnspireerd door een vrouw die je in een wonderschone wereld introduceert. Kunst en muziek zijn gebieden die je aanspreken als het buiten erg koud is. In de liefde zit je in een romantische periode. Laat je echter niets wijsmaken en blijf altijd je gezonde verstand gebruiken.
Topdag: 19 januari

Lente

Omdat venus in jouw teken stier loopt, zit je hartstikke goed in je vel. Kampte je voorheen met onzekerheden op liefdesgebied? Die verdwijnen als de eerste bloemen uit hun knop komen. Je uitstraling en effect op anderen zijn super en daar geniet je natuurlijk van. Je besteedt extra aandacht aan je uiterlijk en kunt zelfs een hele metamorfose ondergaan. Je ontmoet leuke mensen waar je vooral plezier mee maakt. Verwacht geen diepgaande gesprekken dus.
Topdag:  7 mei

Zomer

Vol zelfvertrouwen stap jij de zomer in. Je haar zit fantastisch en je kunt de hele wereld aan. In augustus moet je even wat gas terugnemen. Een dierbare heeft jouw steun en toeverlaat hard nodig. Je loopt een oude vlam tegen het lijf en het vuur laait weer op. Het is nog niet duidelijk wat je hiermee aan moet. Let een beetje op je financiën en doe geen gekke dingen vanuit een impuls. Geld wat je tegoed had komt in augustus eindelijk af.
Topdag: 18 september

Herfst

Op je werk krijg je de kans om promotie te maken. Je krijgt meer verantwoordelijkheid en presteert uitzonderlijk goed. Je doet dingen die jij zelfs niet achter jezelf had gezocht. Vanaf oktober vind jij het tijd om je inrichting een opknapbeurt te geven. Je komt veel rommel tegen wat je in de loop der jaren hebt verzameld en schenkt dat aan een goed doel. Met een klein budget weet jij iets heel moois te creëren.
Topdag: 9 november

Tweeling

Winter

Je emoties onderdruk je omdat die je in verwarring brengen en in het verleden houden terwijl jij juist voorwaarts wilt. Op je werk ben jij de spil waarom alles draait. Je verzamelt de juiste mensen om je heen om een project goed van de grond te krijgen. In de loop van februari krijg je te maken met vertraging. Laat dit je niet weerhouden om toch door te gaan, maar zie het als een mogelijkheid om dingen dubbel te checken zodat je straks goed beslagen ten ijs komt.
Topdag: 8 maart

Lente

Omdat de realiteit je veel te hard en koud is, vlucht je in je fantasiewereld. Voor de kunstzinnige tweelingen is dit een uitstekende periode om iets moois te creëren. In de liefde ben je heel gevoelig voor romantische attenties en vleierijen. Ergens weet je best dat die ander iets van je gedaan wil krijgen, maar je laat je toch betoveren. Tegen het eind van de lente leef je helemaal op als je merkt hoezeer vrienden je liefhebben. Een flirt haalt het beste in je naar boven, maar toch neem je net niet die laatste stap. Daar heb je een zakelijke reden voor.
Topdag: 12 mei

Zomer

Dit is geen goede periode om nieuwe dingen op te starten. Hou alles nog even zoals het is, tenzij het gaat om een project wat in het verleden is afgeblazen. Iemand waarvan je dacht dat je ?m nooit meer zou zien, komt ineens weer in beeld omdat hij of zij je hulp nodig heeft. Na de tweede helft van juli komt een bepaald levensgebied in een stroomversnelling. Je voelt hoe je kracht toeneemt. Op vakantie wil je graag luxe, zon, zee, strand en lekkere drankjes.
Topdag: 5 augustus

Herst

De periode waar je nu in zit wordt gekenmerkt door diepgang. Je maakt een einde aan een gewoonte die slecht is voor je gezondheid. In je relaties ga je confrontaties niet uit de weg, maar zoekt ze juist op. Op psychisch vlak maak je een groots proces door. Je ruimt je verleden op en maakt een krachtig begin aan je toekomst. Je mag best trots zijn op je moed en eerlijkheid naar jezelf. Verandering van baan is heel goed mogelijk; je interesse gaat voornamelijk uit naar het oplossen van problemen van mensen in nood.
Topdag: 2 november

Kreeft

Winter

Je draait in kringetjes en het lijkt wel alsof je niet in staat bent een accurate oplossing aan te dragen voor de problemen waar je mee te kampen hebt. Een ouderfiguur coacht jou op de achtergrond. Neem de raad die je krijgt ter harte en breng het in praktijk. Een reis naar het buitenland brengt je tot rust waardoor er weer ruimte in je hoofd komt. Eenmaal thuis weet je precies wat je wilt met je werk en zet je concrete stappen. Trek je niet al teveel aan van bezwaren van het thuisfront.
Topdag: 4 januari

Lente

Er zijn wat spanningen in de familie waar je erg gevoelig voor bent. Probeer je er niet verantwoordelijk voor te maken of mee te bemoeien. De band met een goede vriend(in) is aan het verwateren en je weet niet goed hoe deze te herstellen. Tegelijkertijd ontmoet je nieuwe mensen die heel goed bij de huidige fase van je leven passen. Loop niet te hard van stapel met iemand die jou bijzondere aandacht geeft maar kijk eerst de kat uit de boom.
Topdag: 19 april

Zomer

Je zit vol met energie en zelfvertrouwen en hebt er zin in! Sporten is heel goed voor je conditie want die laat te wensen over. Bezig zijn met je gezondheid is altijd goed, maar maak het niet tot iets obsessiefs want dan sla je door naar de andere kant. In de liefde ervaar je diepgaande momenten met iemand die jij bewondert om zijn of haar wijsheid en balans. Dit gaat verder dan een gewone verliefdheid. Blijf je wel richten op je eigen leven.
Topdag: 4 augustus

Herfst

De omstandigheden op je werk staan je niet aan en je doet een voorstel. Verwacht niet dat je meteen medewerking krijgt want je moet in eerste instantie de kar alleen trekken. Dat is maar goed ook want je hebt uitgesproken ideeën over de hoe en de wat. In de omgang met anderen kun je kort door de bocht zijn, maar je hebt gewoon geen tijd en zin meer in gezeur. Je hebt heel wat noten op je zang naar je partner. Kijk waar je onderhandelingsruimte is en sluit liever een compromis dan je hakken in het te zetten.
Topdag: 26 november

Leeuw      

Winter

Zonder zomerzon ben je nooit op je best. Je trekt je terug in je warme huis en kruipt onder een dekentje op de bank met een goed boek. Tegen eind januari reageert iemand uit je vriendenkring nogal fel op je en jij staat meteen op je achterste benen. Neem die ander niet al te serieus maar kijk wel welk deel van jou zo geraakt wordt. Spiritualiteit krijgt een steeds grotere rol in je leven, en sommige leeuwen gaan een cursus volgen die ze handvatten zal geven waar ze ook praktisch iets mee kunnen.
Topdag: 21 januari

Lente

Had je het gevoel ergens alleen voor te staan? Dat gaat in de lente veranderen. Je wordt gevraagd voor een heel speciaal project, waardoor je ego gaat jubelen. De les die je kunt leren in deze periode is delen. Je stapt wat al te makkelijk over de belangen en verlangens van iemand anders heen en krijgt dat naderhand op je bordje. Leeuwen die een carriere-switch willen maken hebben in deze lente de wind mee. Reageer dus snel op die vacature.
Topdag:  19 april

Zomer

Deze zomer staat in het teken van de liefde. Je voelt je mooi en kunt rekenen op bewonderende blikken. Je besteedt heel veel tijd aan het ondernemen van leuke dingen met je vrienden. Tegen eind augustus doe je een verassende ontdekking, alhoewel? je gevoel had je al verteld dat er iets stond te gebeuren. Bedenk dat wat gebeurt noodzakelijk is en je inzicht geeft in een bepaalde verhouding. Het gaat zelfs zover dat je een band helemaal kunt verbreken omdat je er genoeg van hebt.
Topdag: 7 augustus

Herfst

Vrijwel alles komt in een stroomversnelling en het beste wat jij kunt doen is je eraan overgeven. Je krijgt precies wat je verdient en daar kun je nogal eens verlegen onder worden. Je plannen om (voorgoed) naar het buitenland te gaan nemen nu hele concrete vormen aan. Voor andere Leeuwen geldt dat ze aan een nieuwe studie beginnen. Deze studie zal vooral inzicht in menselijke drijfveren geven. Tegen het eind van het jaar neem je een meer serieuze houding aan.
Topdag: 18 december

Maagd

Winter

Een groot thema in deze winter is voor jou ?vrijheid?. Je krijgt te maken met omstandigheden waarin je niet goed weet hoe je op te stellen. Je moet je aanpassen maar dat krijg je niet voor elkaar. Als je bij jezelf te rade gaat ontdek je dat je een andere koers moet gaan varen. Tegen het eind van de winter pak je een oude hobby op. In je familie ben jij degene met de grootste zorg en aandacht voor iemand die dat nodig heeft. Je steun is fantastisch. Jouw rustpunt ligt met name in de late avonduren.
Topdag: 8 maart

Lente

Op je werk zijn er gunstige veranderingen samen waardoor jij je plan om van baan te veranderen aan de wilgen hangt. Je wilt en gaat meer verdienen, maar geeft niet alles meteen uit omdat je een reservepotje wilt creëren. In mei breekt een periode aan waarin problemen ineens een stuk minder belangrijk zijn. De nadruk ligt op plezier en eenvoud. Vrienden spelen een belangrijke rol en voor maagden die single zijn ligt er een leuke flirt in het verschiet. Of dit serieus wordt zal de tijd moeten leren.
Topdag: 12 mei.

Zomer

Omdat het qua verplichtingen vrij rustig is, heb je tijd om een grote schoonmaak te houden. Dit geldt zowel voor je huis als ook voor je psyché. Een kwestie waarin je geen vooruitgang boekt, gaat nu vaart maken. Ga er niet al te diep op in, maar richt je vooral op de voortgang. Mensen die je al lang niet meer hebt gezien of gesproken komen weer in de picture. In augustus beleef je spannende momenten op het strand. Je hebt aandacht genoeg van het andere geslacht en geniet daar mateloos van. Kijk wel uit voor valse arrogantie.
Topdag: 5 augustus

Herfst

Minder leuke kanten van jezelf komen naar boven. Afstraffen heeft weinig zin, maar het onder ogen zien ervan wel. Dit is een periode van introspectie. Je wilt weten waarom je de dingen doet zoals je ze doet en neemt geen genoegen met halve antwoorden. Je hebt een honger naar diepgaande ervaringen en als ze zich niet spontaan voordoen, creëer jij ze wel. Tegen het eind van de herfst verdiep jij je in materie die met zingeving te maken heeft.
Topdag: 2 november

Weegschaal

Winter

Jij bent druk in de weer met het regelen van dingen bij officiële instanties. Aan jezelf kom je nauwelijks toe. In de liefde ben je wat afstandelijk en je partner voelt dat natuurlijk. Zoek niet naar spijkers op laag water, want deze fase gaat voorbij. In februari ben je makkelijk beïnvloedbaar. Blijf wel nuchter nadenken en slik niet alles voor zoete koek. Na een intense ervaring neem je een krachtig besluit, en neem je de touwtjes weer zelf in handen.
Topdag:  23 februari

Lente
Jij hecht meer dan anders aan dingen. Je hebt een haast onweerstaanbare drang om mooie voorwerpen aan te schaffen en die uit te stallen in je huiskamer. In je relatie speelt een dergelijk thema; je kunt niet meer tegen halve beloftes, maar wilt concrete afspraken. Dit heeft alles te maken met de onzekerheid die je van binnen voelt. Je vrienden zijn nu belangrijk voor je als klankbord. Vergeet echter niet om plezier te maken en leuke dingen te doen.
Topdag: 6 juni

Zomer

Deze zomer wordt een mooie voor jou weegschaal. Was je in de lente nog wat onzeker, in de zomer is het precies het omgekeerde. Je voelt hoe je kracht is toegenomen en dat is te merken aan je uitstraling. Je krijgt complimentjes waar je verlegen van wordt! In je relatie is het geven en nemen. Leg niet alle woorden op een weegschaaltje maar probeer dingen op de lange termijn te zien. Je hebt je mening snel klaar en dat kan andere mensen afschrikken.
Topdag: 8 september

Herfst

Je zit lekker in je vel en loopt graag alles feestjes af die nu gegeven worden. Er zijn momenten dat jij je eenzaam voelt, maar dan gaat altijd weer de telefoon of is er msn. Een pril contact krijgt een onverwachtse wending waar je blij mee bent. Die ander gaat een grote rol in je leven spelen omdat hij of zij je raakt op een niveau waar je zelden geraakt wordt. Er ligt een reis(je) naar het buitenland in het verschiet. Deze verandering van omgeving zet je aan het denken.
Topdag:  9 november”

Schorpioen

Winter

Je bent overtuigd van je gelijk en laat je daar door iets of niemand vanaf brengen. Deze houding lijkt voor anderen misschien wat hard, maar jij weet precies waar je mee bezig bent. Je hebt een missie en die zal slagen. Toch is het goed om af en toe een pas op de plaats te maken en te reflecteren. Vind je dat moeilijk? Vraag dan een goede vriend(in) om je te spiegelen zodat je zuiver bezig blijft en kritisch naar jezelf kunt kijken. Grote kans dat je een flinke promotie maakt.
Topdag:  13 januari

Lente

Na een heftige winter is het nu tijd om je terug te trekken. Je merkt ook dat je wat minder energie tot je beschikking hebt. Meditatie laadt je geest weer op. Laat je gedachten afdwalen naar waar ze naartoe willen en laat je verassen door de inzichten die dat oplevert. Tegen het eind van de lente sta je aan de vooravond van een nieuw begin in je leven. Je begint voor jezelf of krijgt een functie met meer zelfstandigheid. Ook breng je een radicale verandering aan in je leven.
Topdag: 5 juni

Zomer

Erotiek is een gebied waarin jij je deze zomer goed kunt uitdrukken. Je bent geheel tegen je gewoonte niet in voor diepgravende gesprekken, maar zoekt de intensiteit in bodylanguage. Je ontmoet iemand die op jou een mysterieuze indruk maakt. Juist het feit dat je hem of haar niet direct kunt doorgronden maakt je nieuwsgierigheid nog groter. De vakantie wordt een hele bijzondere. Je leert nieuwe kanten van jezelf kennen en dat stemt tot nadenken.
Topdag: 8 september

Herfst

Gezelligheid is wat je nu zoekt of geeft aan familie en intieme vrienden. Er bestaat een grote kans dat je een reünie hebt met klasgenoten die je in geen eeuwigheid hebt gezien. Herinneringen komen naar boven en laten je wegdromen. Deze herfst is geen goede tijd om grote veranderingen te bewerkstelligen, maar wel om dingen uit het verleden op te helderen en/of recht te zetten. Je hecht erg aan ?gewone? dingen omdat ze je een gevoel van veiligheid geven.
Topdag:  9 november

Boogschutter   

Winter

Had je de hoop al opgegeven op een bepaald project of persoon? Deze winter vindt er een soort van herstart plaats waardoor het toch nog doorgaat. Wel zul je je een beetje moeten voegen naar de wensen van anderen. Je principes van trouw en loyaliteit heb je hoog in het vaandel staan. In maart komt er geld vrij waardoor je een lang gekoesterde wens in vervulling kunt laten gaan. Je doet er goed aan om een niet al te assertieve houding aan te nemen, maar af te wachten.
Topdag:  8 maart

Lente

Je voelt je een beetje eenzaam en verlaten. Het lijkt wel alsof iedereen het veel te druk met zichzelf heeft en jou overslaat. In dit gevoel zwelgen is een keuze die je weinig plezier oplevert. Verleg je grenzen en onderneem eens wat nieuws. Bedenk dat je angsten je beletten om een grote stap te zetten. Een vriendschap die je erg koestert koelt af. Zie het niet als iets definitiefs maar als een fase. Je krijgt opheldering omtrent een onafgemaakte kwestie uit het verleden.
Topdag:  1 juni

Zomer

Alles gaat zo zijn gangetje maar in de loop van augustus komt je leven in een stroomversnelling. Dingen waar je al een tijdje op wachtte gaan nu eindelijk gebeuren. Je krijgt hulp van iemand die bruist van de energie. Kijk uit dat je niet in een krachtmeting terechtkomt want dan verlies jij je doel uit het oog. Deze zomer is een prima periode om iets nieuws op te starten. Je bedenkt een concept en gaat daarmee de boer op. Zorg dat je voor eind september die belangrijke afspraak hebt gepland.
Topdag:  24 augustus

Herfst

In deze herfst merk je hoe je op een hoogtepunt afstevent. Je mag de vruchten gaan plukken van al het werk wat je hebt geleverd. Men zal je bewonderen en waarderen om wat je gedaan hebt. Je deskundigheid wordt door velen opgemerkt en men zal jou dan ook gaan vragen voor bv het geven van lezingen of het leiden van bijeenkomsten. Dit is een hele belangrijke periode in je leven waarin je de fundamenten legt voor de komende twaalf jaar.
Topdag:  18 december

Steenbok

Winter

Jij hebt af en toe het gevoel dat je tegen de klippen op aan het vechten bent en geen steek opschiet. Beter is het om dingen die niet stromen te laten voor wat ze zijn en vertrouwen te hebben in de natuurlijke gang van zaken. Je kunt stuiten op onbegrip of onwelwillendheid van een leidinggevende op je werk. Hakken in het zand heeft weinig zin. Ga heel feitelijk en zorgvuldig te werk bij het halen van je gelijk.
Topdag:  14 februari

Lente

Jij kunt iemand uit je omgeving waar je een bijzondere (verboden?) band mee hebt maar moeilijk loslaten. Telkens zoek je weer naar manieren om contact te hebben, ook al weet je dat het niet goed voor je is. Je gevoel heeft de overhand. Nu de lente aanbreekt ben je weer meer buiten en beweeg je ook meer. Ga niet overdrijven maar denk bv aan zoiets als yoga of het werken met je energiesysteem. Dit zijn manieren van ontspannen die beter bij je constitutie passen.
Topdag:  6 juni

Zomer

Je geniet van alle aandacht die je krijgt en maar voelt je er ook een beetje verlegen van. Je kunt best met aandacht omgaan zolang het zakelijke dingen betreft. Persoonlijke aandacht kun je moeilijker handelen. Geen nood; deze zomer verschijnt er iemand ten tonele die een belangrijke rol in dit proces gaat spelen. Je loopt tegen blokkades op van vroeger en krijgt ook meteen de gelegenheid die op te heffen. Op vakantie heb je een bijzondere ervaring met iemand van de plaatselijke bevolking.
Topdag: 10 augustus

Herfst

Het karakter van deze herfst is heel anders dan de voorgaande seizoenen. Je werkt erg hard en er komen hele concrete dingen uit je handen. Je ziet meteen resultaat van je werkzaamheden. Verwacht niet dat je er schatrijk van wordt, want dat kan nog even op zich laten wachten. Blijven geloven in je missie, dat is wat je nu te doen hebt. Omdat er van binnen van alles bij jou aan het veranderen is, heeft dat zijn weerslag op je huis. Je maakt plannen voor een verbouwing of herinrichting.
Topdag:  14 oktober

Waterman

Winter

De hele winter staat in het teken van de liefde en de verbinding. Jij als waterman onderscheidt je graag van anderen, maar deze maanden maak je precies de omgekeerde beweging. Je bent soepel en meegaand en kunt het moeilijk verdragen als er geen harmonie is. Je laat je vooral leiden door wat je gevoel en je intuïtie je ingeven. Ben je kunstzinnig aangelegd? Dan komen deze winter vele mooie momenten van inspiratie voorbij. Voorwaarde is dat je ervoor openstaat.
Topdag:  8 februari

Lente

Stem je af op de natuur die nu opnieuw geboren wordt. Het heeft geen zin te blijven sippen achter de geraniums, al mijmerend over het verleden. Zet een vette streep onder dingen die je niet kunt veranderen en stel jezelf open voor iets nieuws. Je krijgt daar heel veel energie van en wilt het liefst met zeven mijlslaarzen vooruit. Het netwerk wat je om je heen hebt verzameld houdt jou met beide benen op de grond als je al te enthousiast en voortvarend te werk gaat.
Topdag:  2 april

Zomer

Voor sommige watermannen geldt dat ze een levensdoel kunnen verwezenlijken. Dat kan door het vinden van de Grote Liefde, maar ook een erkenning op het gebied van werk. Probeer hiervan te genieten en niet meteen door te hollen naar je volgende doel. In juli kom je in aanraking met een groep mensen die tot de verbeelding spreken. Je krijgt een hele andere manier van kijken naar het leven aangeboden en weet aanvankelijk niet wat je ermee aan moet.
Topdag: 21 juli

Herfst

Omdat je blijft kampen met een lastig element uit het verleden wat je maar niet kwijt lijkt te raken besluit je om een andere aanpak te kiezen om er iets aan te doen. Het feit dat je inziet dat je dit niet alleen aankunt is al baanbrekend voor jou als waterman. In de liefde zijn er intense momenten. Je hebt het gevoel je wederhelft te hebben gevonden omdat de klik zo ontzettend diep voelt. Goede raad over rustig aan doen sla je in de wind, jij hebt haast!
Topdag:  19 december 

Vissen     

Winter

Je voelt het in januari al aankomen, maar kunt het niet precies plaatsen. Laat het gerust gaan, want in februari vallen allerlei puzzelstukjes op hun plaats. Dit is een periode waarin je veel met mensen bent en je daar heel fijn bij voelt. Via via leer je nieuwe mensen kennen die jouw leven op een bijzondere manier verrijken. Je besluit om je kennis uit te gaan dragen en organiseert een cursus of workshop, of wordt gevraagd voor het houden van een presentatie. Maak dingen niet al te rationeel want dat is niet je sterkste kant.
Topdag: 29 januari

Lente

Jij komt voor een keuze te staan op je werk. Wil je verder klimmen op je carriere-ladder, of kies je voor je collega’s en de sfeer die dat met zich meebrengt. Overleg dit met meerdere mensen zodat je overwegingen tegen elkaar af kan wegen. Dit is een geschikte periode om aan een studie te beginnen die je inzicht geeft in menselijke drijfveren. Voor je persoonlijke ontwikkeling geldt dat je input genoeg genereert om niet stil te blijven staan.
Topdag: 10 mei

Zomer

Door een schijnbare toevalligheid neemt je leven een zeer positieve wending. Opeens heb je veel meer mogelijkheden dan voorheen en kom je in de luxepositie van kiezen tussen twee goede dingen. In de liefde voel jij je een stuk onafhankelijker van je partner. Dit veroorzaakt geen verwijdering, maar juist een toenadering omdat er sprake is van meer gelijkwaardigheid. Met name augustus is een vreugdevolle maand waarin plezier en ontspanning de boventoon voert.
Topdag: 20 augustus

Herfst

Je leeft in een spanning tussen enerzijds soberheid en zuinigheid en anderzijds een gevoel van rijkdom. Deze rijkdom is niet materieel, maar wordt gevoeld in geluk. Het brengt je dichter bij de principes die jij belangrijk vindt in het leven. Als je het aandurft en kunt, maak je nu een grote ommezwaai. Je verandert van baan, beëindigt of begint een relatie of maakt je plannen om (ver weg) te verhuizen concreet. Je voelt dat het tijd is voor iets nieuws.
Topdag: 1 oktober